Paulusschool Castricum

slide
slide
slide
slide

Opdrachtgever: Stichting Tabijn Heemskerk

Locatie: 1e Groenelaan 80, Castricum

Geleverde diensten

Project- en procesmanagement |


Deel deze pagina:


Basisschool Paulus in Castricum maakt deel uit van de Stichting Tabijn. Het schoolgebouw was sterk verouderd en aan vervanging toe.

Basisschool Paulus in Castricum maakt deel uit van de Stichting Tabijn. Het schoolgebouw was sterk verouderd en aan vervanging toe. Om de financiële haalbaarheid van de nieuwbouw te vergroten heeft de gemeente Castricum 15 koop-appartementen aan de school toegevoegd.

Op basis van een Europese aanbesteding is een aannemer geselecteerd. De overeenkomst betreft een Design en constructopdracht. De combinatie Tervoort uit Egmond (aannemer) en BBHD uit Amsterdam (architect) verkreeg de opdracht.

De nieuwe school is naast de oude school gerealiseerd. Vervolgens is, tijdens de zomervakantie, de oude school gesloopt en is de plek tot schoolplein en fietsenstalling getransformeerd. De nieuwe school heeft 9 groepsruimten, een aula, een ruimte voor de peuterspeelzaal en een ruimte voor de buitenschoolse opvang.

De gemeente Castricum heeft de ambitie om haar vastgoed op duurzame wijze te realiseren en te beheren. Daarom is het project ontwikkeld en gebouwd met het BREEAM label ‘Very good’. De BREEAM-eisen zijn meegenomen bij de weging van de aanbesteding.

Regent Vastgoedmanagement & Advies voerde in opdracht van Stichting Tabijn het project- en procesmanagement, waaronder de Europese aanbesteding in combinatie met de BREEAM-eisen.

Zie ook:


Gerelateerde projecten: