PSG Purmerend

slide
slide

Opdrachtgever:

Locatie: Purmerend

Geleverde diensten

Project- en procesmanagement |

Werkvelden

Onderwijs |

Thema's


Deel deze pagina:


Ondersteuning van de PSG bij de vorming van haar onderwijskundige visie en de vertaling daarvan in een Ruimtelijk-Functioneel Programma van Eisen en het Integraal Huisvestingsplan.

Advisering van de PSG in haar onderhandelingen en communicatie met de gemeente Purmerend rondom de realisatie en financiering van deze projecten.

De Purmerendse Scholengemeenschap (PSG) bevindt zich midden in het proces om haar onderwijshuisvesting te centraliseren en te hervormen zodat deze kwalitatief en functioneel aansluit bij de vernieuwde onderwijsvormen. Hiertoe heeft zij de vorming van twee onderwijscampussen in Purmerend in voorbereiding, te weten een HAVO/VWO campus en een VMBO/MBO campus. Voor het MBO deel van deze campus gaat de PSG samenwerking aan met het Regio College die zich tevens op de campus zal vestigen.

Beide campussen worden gerealiseerd op de twee hoofdlocaties van de PSG in Purmerend. Zij komen tot stand door ingrijpende verbouwingen van de bestaande huisvesting alsmede een forse uitbreidingen met nieuwbouw. Het tijdens de ver(nieuw)bouw voortzetten van het onderwijskundige programma op deze locaties introduceert gedurende de periode van enkele jaren meerdere complexe tijdelijke situaties. De beheersing van deze situaties (schuifoperatie) vereist een nauwkeurig Tijdelijk Integraal Huisvestingsplan. Dit plan vormt onderdeel van het totaal huisvestingsplan van de PSG en bepaald in belangrijke mate de organisatorische en financiƫle haalbaarheid van de campussen.


Gerelateerde projecten: