Ripperda Haarlem

slide
slide
slide

Opdrachtgever:

Locatie: Haarlem

Thema's


Deel deze pagina:


Projectdirectie over de herontwikkeling van de Ripperda Kazerne in Haarlem (ca.12.000m2) tot o.a. wonen, welzijn, zorg en horeca.

Eind jaren negentig heeft de gemeente een prijsvraag uitgeschreven voor de herontwikkeling van de kazerne tot een woonomgeving waar rust, ruimte, comfort en luxe centraal staan. De prijsvraag werd gewonnen door de ontwikkelcombinatie Slokker Vastgoed en de Woonmaatschappij. In dit plan worden alle monumentale gebouwen in ere hersteld. In totaal worden er 298 koopwoningen, 79 huurwoningen, een parkeergarage, een verpleeghuis, een kinderdagverblijf, een grand café en commerciële ruimtes gerealiseerd.

Regent Vastgoedmanagement & Advies (destijds Projectmanagement Swart) voerde in opdracht van Slokker Vastgoed de projectdirectie over de projectontwikkeling. In haar taak als projectdirectie bracht zij de betrokken partijen en diens belangen bij elkaar, stuurde de ontwikkeling van het project, optimaliseerde de financiële haalbaarheid en bewaakte de kwalitatieve en programmatische ambities van het project.


Gerelateerde projecten: